Serowe ruloniki

0 (0 ocen)

Ruloniki ładnie się prezentują również na półmisku z wędlinami. Smaczna i szybka przekąska.

Składniki:


  • ser żółty plastry 5 szt
    serek śmietankowy almette 1 szt
    papryka czerwona kawałek
    szczypiorek zielony
    sałata do dekoracji

Serowe ruloniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek almette połączyć z drobniutko pokrojoną czerwoną papryką i drobno posiekanym szczypiorkiem.Plasterki żółtego sera rozłożyć na desce.Rozsmarować na każdym plastrze 1-2 łyżki(zależy od wielkości plastra) masy serowej i zwijać ruloniki.Rulony przełożyć do pojemnika i włożyć na 2-3 godziny do lodówki. Podajemy na półmisku udekorowanym sałatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy