Sałatka z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Chrupiąca pyszna, przygotowałam ją na kolację.

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
    200g fasolki szparagowej
    80 g żółtego sera
    100 g chudego boczku
    50 g oliwek
    natka pietruszki
    bazylia

    Sos:
    4 łyżki oliwy
    1 łyżeczka musztardy
    ząbek czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    pieprz
    sól

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować na chrupko, wystudzić. Boczek pokroić cienko i usmażyć chipsy, wyłożyć na ręcznik papierowy. Ser pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać, oliwki pokroić. Sałatę i bazylię porwać.
  • 2. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami sosu.
  • 3. Sałatkę wymieszać z sosem i na wierzchu położyć chipsy z boczku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy