Sałatka witaminowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mocno witaminowa sałatka, prosta w wykonaniu, kolorowa. Idealnie pasuje na świąteczny stół jako dodatek do półmisków pełnych wędlin. Świetnie się sprawdza na szybkie śniadanie, polecam.

  • 15 min

Składniki:

  • Sałatka witaminowa
    Składniki:
    1/2 opakowania mix sałat z roszponką
    10 czarnych oliwek
    1 czubata łyżka kukurydzy
    1 kiszony ogórek
    1 mała czerwona cebula
    100 g wędzonej makreli
    Sos:
    2 łyżki musztardy stołowej
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Sól, pieprz i cukier do smaku

Sałatka witaminowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: sałatę opłukać, osuszyć, ułożyć na talerzu. Wcześniej obrać cebulę, pokroić w cienkie plasterki, oprószyć solą. Oliwki pokroić na pół. Rybę obrać z ości, porwać na małe kawałki. Ogórka pokroić na talarki. Na sałacie ułożyć składniki. Składniki na sos dokładnie wymieszać, polać sałatę. Odstawić na 5-10 minut do nasycenia składników.

Porady

1.Do sałatki można dodać również zielone oliwki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy