Roladki wiosenne

0 (0 ocen)

Zamiast zwykłego kotleta z piersi kurczaka, możemy wyczarować smaczną i kolorową roladkę na obiad, podaną z ziemniakami.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    filet z kurczaka - 1 podwójny
    jajko -1 szt
    mąka
    bułka tarta do panierki
    sól i pieprz
    tłuszcz
    FARSZ:
    brokuł - 4 różyczki
    marchewka 4 słupki
    papryka czerwona - 4 słupki
    papryka żółta - 4 słupki
    jajko - 1 szt
    pietruszka natka

Roladki wiosenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Jajko ugotować na twardo , obrać ze skorupki, pokroić na plastry.
  • 3. Marchewkę i różyczki brokuła ugotować.
  • 4. Na każdym filecie układać po kilka listków natki pietruszki, plaster jajka i warzywa.
  • 5. Mięso zwinąć w rulon, roladki obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
  • 6. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu, aby roladki usmażyły się w środku. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy