Pyszna przekąska z łososia

0 (0 ocen)

Solony łosoś z dodatkiem cebulki , pieprzu i koperku

Składniki:

  • 40dkg świeżego fileta z łososia
    Sok z 1cytryny
    1 pęczek koperku
    1 czerwona cebula
    Sól
    Pieprz
    Olej lub oliwa

Pyszna przekąska z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć ,osuszyć i obficie natrzeć solą i zawinąć w folię aluminiową. Pozostawić w lodówce na dobę.
    Następnie opłukać zimną wodą, aby nie był za słony.
    Następnie łososia osuszyć i bardzo cienko ,wzdłuż włókien pokroić na cieniutkie plasterki.
    Każdy kawałek łososia skropić sokiem z cytryny.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Na półmisku układać plasterki ryby, posypać cebulką. Następnie skropić go oliwą , oprószyć świeżo zmielonym pieprzem oraz posypać drobno posiekanym koperkiem. Wstawić na godzinę do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy