Paróweczki " tusi bananusi" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki sosu tatarskiego drobniutko siekamy dodajemy majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy w misce.Składniki ciasta naleśnikowego energicznie mieszamy trzepaczką na gładką masę o konsystencji śmietany 18 %. Smażymy cienkie naleśniki.Usmażone układamy na blat stołu .Na każdy kładziemy liść sałaty oraz parówkę,Zwijamy w rulonik.Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie ze wszystkich stron na rumiano.Liście sałaty rwiemy na małe kawałki,skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą .Cebulę siekamy w drobną kosteczkę,pomidorki w cienkie ząbki.Układamy sałatkę na talerz Na niej kładziemy naleśniki ,polewamy sosem tatarskim,posypujemy posiekaną zieloną cebulką.SMACZNEGO.
Komentarze