Grzanki serowe nadziane parówkami

0 (0 ocen)

  • 12 min

Idealny pomysł na przystawkę oraz kolacje , które zje nawet największy niejadek

  • 12 min

Składniki:

  • 2 kromki chleba ( grubośc około 3 cm )
    1 parówka
    4 plasterki sera żółtego
    4 łyzki masła
    ketchup
    przyprawa do pizzy

Grzanki serowe nadziane parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb smarujemy masłem , i posypujemy przyprawą do pizzy.
    Nacimy chleb w szerz na głobokosc około 1,5-2 cm , aby miec pozniej gdzie włozyc parówki.

    Nacięty chleb z włożonymi parówkami wkładamy na patelnie z roztopionym masełkiem.. Każdą ze stron przyrumieniamy o na koncu kladziemy plasterek sera zółtego aby sie stopił.
    Przed podaniem polac ketchupem.
    Smacznego

Porady

Jesli ktos lubi to do masełka na chlebie mozna dodac czosnek przeciśniety przez praskę

Komentarze

Podobne przepisy