Sos :
1 ugotowane jajko
1/4 czerwonej papryki
1,5 łyżki majonezu
1/2 małej cebuli
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
Główne składniki :
4 kromki chleba tostowego
2 plastry kiełbasy szynkowej
4 plasterki żółtego sera
1,5 szk mieszanki sałat z rukolą
3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
olej do smażenia
Ciepła kanapeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos :
Ugotowane na twardo i wystudzone jajko obrać i opłukać.
Pokroić na mniejsze cząstki.
Z papryki usunąć gniazdo nasienne, opłukać ją i pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, opłukać i również pokroić według uznania.
Wszystkie te składniki wrzucić do blendera, dodać majonez i przyprawy.
Wszystko dokładnie zmiksować i ewentualnie jeszcze doprawić.
2.Sałatę i odsączoną z zalewy fasolę zmieszać z dipem przygotowanym sosem.
Doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kromki tostowego i podsmażyć na złoty kolor z obu stron.
Usmażone kromki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Na talerzu ułożyć dwie grzanki, na nie położyć po plasterku wędliny.
Następnie położyć ser i ułożyć po porcji sałatki.
Na koniec przykryć pozostałymi grzankami.
Komentarze