chrupiace, czekoladowe co nieco

0 (0 ocen)

  • 30 min

konkurs_desery

  • 30 min

Składniki:

  • 2 tabliczki czekolady mlecznej
    garść migdałów
    trochę nasion słonecznika
    garść rodzynek
    kilka suszonych moreli
    kilka suszonych śliwek
    2-3 garści płatków zbożowych

Chrupiace, czekoladowe co nieco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Bakalie siekamy na drobne kawałki. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy bakalie oraz płatki- dokładnie mieszamy, tak by wszystkie chrupiące elementy dokładnie pokryła czekolada. Z powstałej masy formujemy na blaszce wyłożonej pergaminem niewielkie kopczyki. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia czekolady.

Porady

czekoladę mleczną można zastąpić z powodzeniem gorzką bądź białą

Komentarze

Podobne przepisy