Wierzba

O mnie:

gotować nauczyła mnie babcia , bo uważała, że na talerzu podawane jest nie tylko jedzenie, ale serce i zapał włożone w przygotowanie potrawy. Wydaje mi się że, Coś w tym jest bo nawet najprostsze dania przygotowane z miłością i życzliwością smakują wybornie

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Wierzba w dniu 29.02.2016 17:52 opublikował przepis:

Bułeczki a'la kebab z mięsem z rosołu

Moje dzieci nie przepadają za gotowanym mięsem z rosołu, dlatego zawsze staram się je jakoś wykorzystać,tak aby przy obiedzie było jak najmniej jęków. Według mojej rodziny najbardziej trafionym sposobem wykorzystania tego składnika jest "przemycenie" go smacznych bułeczkach a'la kebab.
Użytkownik Wierzba w dniu 25.02.2016 18:07 opublikował przepis:

brązowy ryż z kurczakiem i warzywami

potrawa uwielbiana przez mojego młodszego syna, przed dietą używałam białego ryżu, teraz został zastąpiony ciemnym- bez szkody dla smaku potrawy, kolejne ulubione danie w "chudszej wersji" daniem można nakarmić 4 osoby
Użytkownik Wierzba w dniu 25.02.2016 15:54 opublikował przepis:

Brokułowa zupa pyszna i zdrowa

Jakiś czas temu ze względów zdrowotnych musieliśmy znacząco ograniczyć kalorie w naszej rodzinnej kuchni, dlatego,aby nie rezygnować z pysznych dań zmodyfikowałam na nasze potrzeby przepis na standardową zupę brokułową i tak powstała "odchudzona" zupa zielona

To może cię zainteresować