Hej, nazywam się Klaudia i kocham gotować. Po godzinach prowadzę bloga podróżniczo - kulinarnego. Zapraszam do odwiedzania : www.waffelsandchips.com :)
Oj gdyby zdjęcia mogły pachnieć – nie chcielibyście wyjść z tego przepisu. Robiąc je w mojej kuchni czułam się prawie przez cały dzień jak na ulicach w Belgii.
Zapach w domu wprowadził nas w melancholijny nastrój i dlatego już planujemy naszą podróż do Belgii..tak bardzo tęsknimy.
Teraz krótka informacja o samych gofrach : dlaczego tak się wyróżniają na tle innych, dlaczego tak pachną i dlaczego są takie pyszne?
Gofry „polskie” powstają z ciasta naleśnikowego – natomiast gofry belgijskie powstają z ciasta drożdżowego. Dzięki dużej ilości masła są niezwykle aromatyczne oraz delikatne. Najważniejszym elementem gofrów jest cukier perłowy, którego niestety nie znalazłam w Polsce – jednak znalazłam podobny zamiennik. W smaku wprowadził niewielką, a wręcz niezauważalną różnicę.