Lubię smak cytrynowy, lemon curd wygląda niczym słońce zamknięte w słoiku. Można wykorzystać go jako dodatek do ciastek, masa do babeczek i tortów, do mazurków, do deserów... można tak wymieniać bez końca. Ja zrobię tartę cytrynową i tort bezowy. Bardzo polecam, smakuje idealnie :)
Użytkownik Tapas de Colores
w dniu 03.05.2013 13:18 opublikował przepis:
Tort bezowy o smaku cytrynowym miał zapoczątkować letnią zmianę w domowych wypiekach, w których żurawinę, orzechy i czekoladę zastępujemy powoli malinami, wiśniami, mango... Temperatura za oknem rośnie, słońca coraz więcej, a to zobowiązuje, aby dania serwowane były coraz bardziej kolorowe i kuszące
Użytkownik Tapas de Colores
w dniu 03.05.2013 13:12 opublikował przepis:
Przepis na szybkie wykonanie czekoladowego "małego co nieco", które jeszcze szybciej znika z talerza. Składniki tych ciasteczek są dostępne w większości domów, gdzie na śniadanie jada się płatki kukurydziane z mlekiem, a Marsy możemy kupić w każdym kiosku.
Użytkownik Tapas de Colores
w dniu 03.05.2013 13:06 opublikował przepis:
Dostałam cztery figi. Zastanawiałam się co z nimi zrobić - postanowiłam przygotować na obiad lekką sałatkę z koziego sera w różowo-fioletowym towarzystwie. Wygląda i smakuje fantastycznie.
Użytkownik Tapas de Colores
w dniu 29.01.2013 07:13 opublikował przepis:
Propozycja na przyjęcie - mini krakersy z pastą z parmezanu, udekorowane łososiem, bardzo drobno pokrojoną papryczką, kaparami, oliwkami, świeżym ogórkiem, posypane grubo mielonym pieprz
Użytkownik Tapas de Colores
w dniu 29.01.2013 00:34 opublikował przepis:
Zbliża się weekend i czas pomyśleć o czymś co stanowi doskonały dodatek do lampki wina popijanej podczas oglądania kolejnego odcinka ulubionego serialu np. "Dr House"
Użytkownik Tapas de Colores
w dniu 25.01.2013 07:27 opublikował przepis:
Panforte, to nieodłączny widok wszystkich cukierni w Toskanii, smakuje jak piernik, ponieważ ma mnóstwo przypraw, czuć wyraźnie smak miodu, no i jest w nim bardzo dużo bakalii.
Użytkownik Tapas de Colores
w dniu 22.01.2013 22:37 opublikował przepis: