REKLAMA

mluzynski

Liczba przepisów
0
Liczba obserwujących
0
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik mluzynski w dniu 29.06.2022 12:40 opublikował artykuł:

Cukierki Melisowe - ukojenie w stresie

Stres to reakcja organizmu na różnego rodzaju doświadczenia i zdarzenia, najczęściej o charakterze nieprzyjemnym. Ten, który utrzymuje się przez długi czas ma bardzo negatywny wpływ na ogólny stan naszego zdrowia i może bezpośrednio prowadzić do pojawienia się wielu poważnych chorób. Nie bez powodu określa się go przypadłością XXI wieku. Jednak można sobie z nim z powodzeniem radzić i to w sposób całkowicie naturalny.
Użytkownik mluzynski w dniu 25.05.2022 16:29 opublikował artykuł:

Czy da się jeść pysznie i zdrowo?

Zdrowo znaczy niesmacznie? Nic bardziej mylnego! Prawdziwa zdrowa dieta nie jest monotonna - wręcz przeciwnie – daje ona mnóstwo możliwości, a przepisy potrafią zachwycić nawet największego smakosza. Skąd więc mit o tym, że dieta nie może być smaczna? I jak komponować jadłospis, aby był on nie tylko zdrowy, ale też pyszny i kreatywny? Czytaj dalej, aby się tego dowiedzieć!
Użytkownik mluzynski w dniu 20.05.2022 15:39 opublikował artykuł:

Olej do sałatek? Sprawdź kilka ciekawych pomysłów na sosy!

Sałatki to świetny i kreatywny pomysł na posiłek. Są pełne warzyw i witamin, można je zrobić właściwie z użyciem każdego składnika, a do tego bardzo dobrze smakują. Wyzwaniem może być za to dobranie do nich dobrego i zdrowego sosu, dlatego sprawdź kilka pomysłów na komponowanie smacznych i oryginalnych dressingów.
Użytkownik mluzynski w dniu 04.04.2022 13:59 opublikował artykuł:

Witaminy ukryte w wodzie

Wiosną coraz więcej osób cierpi na hipowitaminozę. To dlatego w tym okresie przejściowym, pomiędzy mroźną zimą a gorącym latem, tak mocno rośnie niebezpieczeństwo złapania infekcji. Pod wpływem zmiennej pogody, a także coraz częściej występujących w ostatnim czasie skoków ciśnień, nasz organizm potrzebuje nie tylko wartościowej, ale przede wszystkim naturalnej kuracji witaminowej.
Użytkownik mluzynski w dniu 15.03.2022 12:23 opublikował artykuł:

Dieta pudełkowa pomoże walczyć z insulinoopornością

Od zawsze, wielu specjalistów wskazuje na istotę zdrowego odżywiania się i zwracania szczególnej uwagi na to, co znajdzie się na naszym talerzu. Ma to ogromne znaczenie w przypadku, kiedy zależy nam na zachowaniu zdrowej sylwetki i dobrego samopoczucia. Niemniej jednak w przypadku osób, które borykają się z insulinoopornością, zbilansowana i dopasowana do potrzeb organizmu dieta staje się dodatkowo wsparciem terapii farmakologicznej. W przypadku tego schorzenia, niezwykle trudno jest utrzymać odpowiednią wagę i kontrolować objawy. Warto więc wiedzieć, jaka powinna być dieta osób cierpiących na insulinooporność i dlaczego warto w tym przypadku zdecydować się na catering dietetyczny.
Użytkownik mluzynski w dniu 22.02.2022 15:09 opublikował artykuł:

Polska wieprzowina bryluje u Kuroniów – czyli co i jak gotują Jakub i Grażyna (Gaja) Kuroniowie

Kotlet schabowy od pokoleń króluje na polskich stołach. Doskonały na ciepło i na zimno. Ciężko wyobrazić sobie bez niego niedzielny obiad czy kanapki na wycieczkę. Soczysty, kruchy, doskonały. Nie bez przyczyny wieprzowina jest jednym z ulubionych mięs Polaków - ponad 67% konsumentów w Polsce uważa, że wieprzowina jest mięsem o wyjątkowych walorach smakowych*. Jak najlepiej przygotować wieprzowinę i czym kierować się przy wyborze mięsa, opowiedzą Jakub i Grażyna (Gaja) Kuroniowie – ambasadorowie IV edycji kampanii Związku Polskie Mięso realizowanej pod hasłem: „Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze w dobrym towarzystwie”.
Użytkownik mluzynski w dniu 22.02.2022 11:03 opublikował artykuł:

Polska wieprzowina bryluje u Kuroniów – czyli co i jak gotują Jakub i Grażyna (Gaja) Kuroniowie

Kotlet schabowy od pokoleń króluje na polskich stołach. Doskonały na ciepło i na zimno. Ciężko wyobrazić sobie bez niego niedzielny obiad czy kanapki na wycieczkę. Soczysty, kruchy, doskonały. Nie bez przyczyny wieprzowina jest jednym z ulubionych mięs Polaków - ponad 67% konsumentów w Polsce uważa, że wieprzowina jest mięsem o wyjątkowych walorach smakowych*. Jak najlepiej przygotować wieprzowinę i czym kierować się przy wyborze mięsa, opowiedzą Jakub i Grażyna (Gaja) Kuroniowie – ambasadorowie IV edycji kampanii Związku Polskie Mięso realizowanej pod hasłem: „Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze w dobrym towarzystwie”.
Użytkownik mluzynski w dniu 15.02.2022 09:46 opublikował artykuł:

Co ma kura do kuroniówki – czyli sposoby na polski drób według Jakuba i Grażyny (Gai) Kuroniów.

Niedzielny rosół z kury, pieczone kacze udka, chrupiące skrzydełka z grilla, faszerowany indyk… wybór mięs drobiowych w naszym kraju jest naprawdę ogromny. Innymi słowy: polski drób to różnorodność z polotem. Które mięso drobiowe wybrać, jak się za nie zabrać, jak przechowywać i z czym serwować, zapytaliśmy ambasadorów IV edycji kampanii Związku Polskie Mięso, realizowanej w tym roku pod hasłem: Pewne jest jedno. Polskie mięso. Zawsze w dobrym towarzystwie.
Użytkownik mluzynski w dniu 14.02.2022 12:04 opublikował artykuł:

Zdrowy smak tradycji

Choć lubimy poznawać nowoczesne kuchnie świata, wciąż niezmiennie wracamy do tego, co nam najbliższe – do produktów tradycyjnych. Smaki, które towarzyszą nam od lat cenimy, bowiem coraz bardziej. Z myślą o ochronie dziedzictwa kulinarnego Polski powstał znak „Jakość Tradycja”. Tym prestiżowym wyróżnieniem zostały odznaczone Świeże Soki Cymes z Pojezierza Wałeckiego.
Użytkownik mluzynski w dniu 08.02.2022 11:47 opublikował artykuł:

Promocje w sklepach - jak je organizować?

Promocje to praktycznie nieodłączna część handlu. Są one realizowane z korzyścią zarówno dla sprzedawcy, jak i dla klienta. Jeśli zostaną zaplanowane w sposób właściwy i uczciwy to zyska na tym również wizerunek marki. Jak więc poprawnie wprowadzać rabaty i zainteresować potencjalnych klientów? Podpowiadamy.