Małgorzata Górecka-Kosmala

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Małgorzata Górecka-Kosmala w dniu 14.11.2023 10:37 opublikował artykuł:

Sekrety sztuki przyrządzania pstrąga – rozmowa z Pascalem Brodnickim

Smaczny, wykwintny, a do tego zdrowy obiad dla całej rodziny jest prostszy niż myślisz! Wystarczy sięgnąć po świeżego pstrąga z lokalnej akwakultury. Pascal Brodnicki, ambasador kampanii Pstrąg pyszna sztuka, podpowiada, jak wybrać i przyrządzić rybę, i dlaczego ma to być pstrąg.
Użytkownik Małgorzata Górecka-Kosmala w dniu 21.08.2023 15:04 opublikował artykuł:

Wygoda, ekonomia i ekologia! Na czym polega meal prep?

Meal prep to idea przygotowywania całych posiłków lub poszczególnych składników na zapas, aby w kolejnych dniach skrócić czas gotowania. Jak zaplanować taki sposób przygotowywania dań? Jak je przechowywać, by nie straciły swoich wartości odżywczych? Czy taki rodzaj gotowania się sprawdza? Zbadaliśmy to. Zobacz nasz test blendera Bosch oraz systemu próżniowego do przechowywania żywności.
Użytkownik Małgorzata Górecka-Kosmala w dniu 06.04.2023 13:53 opublikował artykuł:

Przepisy na dania z gęsiny, które skradną serce twoich gości

Szukasz propozycji dań na niedzielny obiad lub uroczyste spotkanie z rodziną? Proponujemy 3 proste, szybkie i niezwykle smaczne dania z gęsiny. Podpowiadamy też w jaki sposób wybrać najlepsze mięso.
Użytkownik Małgorzata Górecka-Kosmala w dniu 13.12.2022 13:06 opublikował artykuł:

Zachwyć się klimatem świąt – karp w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

Karp jest rybą, która obowiązkowo musi pojawić się na tradycyjnym, bożonarodzeniowym stole. Nie dość, że znakomicie smakuje, to jeszcze zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych. Dlaczego jeszcze warto uwzględnić karpia w świątecznym menu?
Użytkownik Małgorzata Górecka-Kosmala w dniu 05.12.2022 09:44 opublikował artykuł:

Jak zachować świeżość żywności na dłużej? W czasie świąt sprytne przechowywanie to podstawa

Od dłuższego czasu staramy się żyć w nurcie ekologicznym. Trend na bycie zero waste z dnia na dzień zyskuje coraz więcej zwolenników. Również w kuchni staramy się nie marnować jedzenia. Święta to czas, kiedy przygotowujemy znacznie więcej jedzenia, niż w ciągu rok. Co zrobić, żeby nic sie nie zmarnowało? Praktycznie każdą pozostałą część produktów spożywczych można wykorzystać do przygotowania nowego dania lub przysmaku. Warzywa, na których gotowana jest zupa, wystarczy zblendować i ugnieść z ziemniakami, by powstało pyszne, warzywne purée. Dodając do tego mąkę i jajko mamy gotowe ciasto na niecodzienne kopytka. Zielone części roślin, jak liście rzodkiewki, natka marchewki, czy liście kalafiora, mogą posłużyć jako baza oryginalnego pesto. Pozostałe kawałki serów wystarczy rozpuścić na maśle z dodatkiem wody, czosnku i przypraw, by powstał wyjątkowo wyrazisty sos do mięs i makaronów. Zaskakującym sposobem na obierki warzyw jest ich dokładne opłukanie we wrzątku i następnie… usmażenie lub upieczenie, przez co zamienią się w najpyszniejsze, domowe chipsy.
Jak we własnej kuchni nie marnować jedzenia zwłaszcza w czasie zbliżających się świąt? Podpowiadamy.
Użytkownik Małgorzata Górecka-Kosmala w dniu 18.08.2022 11:49 opublikował artykuł:

Zaskakujące przepisy na sezon grillowy

…którymi zachwycisz swoich gości!

To może cię zainteresować