Magdalena Pomorska

Liczba punktów za aktywność
0
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi
Użytkownik Magdalena Pomorska w dniu 10.09.2019 17:50 opublikował artykuł :

Płatki kukurydziane – przepisy nie tylko na śniadanie

Kilkaset milionów złotych – to wartość polskiego rynku płatków śniadaniowych. Wśród nich prym wiodą popularne cornflakesy, czyli płatki kukurydziane. Od końca XIX wieku stanowią jeden z chętniej spożywanych produktów śniadaniowych. Czy są zdrowe i wartościowe? Jakie mają właściwości i ile kilokalorii zawierają? A jak wykorzystać je poza porą śniadania? Odpowiedzi w naszym przewodniku po tych chrupiących produktach.

Jarzębina
Użytkownik Magdalena Pomorska w dniu 10.09.2019 17:28 opublikował artykuł :

Jarzębina – jesienny przysmak w kuchni na 9 sposobów

Kiście pomarańczowo-czerwonych owoców są ozdobą drzew rosnących na wielu polskich skwerach, w parkach i lasach. Jarzębina nie tylko ładnie wygląda, ale może być też wartościową bazą pysznych przetworów czy trunków. W galerii 9 sprawdzonych przepisów, a poniżej kilka faktów, co warto wiedzieć o jarzębinie.

sum
Użytkownik Magdalena Pomorska w dniu 15.08.2019 13:42 opublikował artykuł :

Sum – ryba nie tylko od święta

Ma delikatne, lekko słodkawe w smaku mięso, a także jest niemal pozbawiony ości – jeśli te argumenty nie wystarczają by po niego sięgnąć, możemy jeszcze dodać, że jak większość ryb także sum charakteryzuje się dużymi walorami odżywczymi. Podpowiadamy, w jakich przepisach może pojawić się sum na naszym stole.

Nektarynka
Użytkownik Magdalena Pomorska w dniu 15.08.2019 13:33 opublikował artykuł :

Nektarynka – słodki przysmak

Nieprzypadkowo nazwa tego owocu pochodzi od słynącego ze słodyczy napoju bogów. Nektarynka kusi soczystym i aromatycznym miąższem, który – w odróżnieniu do jej kuzynki brzoskwini – łatwo odchodzi od pestki. Jakie ma jeszcze zalety? I co z niej zrobić? Poznajcie fakty o nektarynce i sprawdźcie przetestowane, najlepsze przepisy w galerii.

Kurki
Użytkownik Magdalena Pomorska w dniu 15.08.2019 13:22 opublikował artykuł :

Kurki – grzyby łatwe do przygotowania

Kurki, grzyby o charakterystycznej żółto-pomarańczowej barwie, są od wieków cenione za smak, aromat i chrupkość. Świetnie sprawdzą się nie tylko w jajecznicy, ale również wielu innych potrawach. Kurki mają też sporo wartości odżywczych. Co jeszcze warto wiedzieć o tych grzybach? Przeczytacie poniżej, a w galerii znajdziecie aż 22 przepisy na kurki.