Śledzie w oleju to nieodłączny element wigilijnej kolacji, ale to dobry przepis na inne rodzinne spotkania. Tym razem proponuję przygotować je tradycyjnie, z cebulką i w oleju. Śledzie w oleju można przygotować nawet kilka dni przed podaniem, przechowując w lodówce.
Latem koktajl można przygotować ze świeżych truskawek, zimną natomiast możemy skorzystać z mrożonych owoców.
Farsz do tych pierogów przygotowałam z karkówki i ugotowanej kaszy gryczanej. Są przepyszne!
Pasta ze śledzi w oleju z puszki z dodatkiem szalotki. Banalnie prosta i ekspresowa, w dodatku bardzo smaczna.
Swoją nadzwyczajną kruchość ciasteczka te zawdzięczają dodatkowi mąki kukurydzianej
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kolację lub śniadanie.
Pyszne i znikające w zastraszającym tempie ciasto:)
Mięso pieczone ma bardzo dobry smak i świetnie nadaje się na farsz do pierogów. Polecam.
Rozplywajace się w ustach ciasteczka. Szybkie i proste w wykonaniu.
Rabarbar ma wyjątkowy zapach i smak. Placki z rabarbarem są pyszne.
Pyszna sałatka do mięs z grilla ale i na kolację.Szybka w przygotowaniu,znika też z talerzy błyskawicznie:)