Gregorhspeed

Gregorhspeed

O mnie:

:) Kuchnia jest moją pasją i odskocznią. Lubię poznawać nowe smaki.

Liczba punktów za aktywność
2675
Liczba obserwujących
34

Wyślij wiadomość
Gulasz z karkówki
Użytkownik Gregorhspeed w dniu 16.12.2018 15:39 opublikował przepis :

Gulasz z karkówki

Ostatnio mamy kryzys, ale nie w gotowaniu. Po prostu mamy teraz okres jedzenia rodzimych, tradycyjnych dań. Tradycja rosół w niedzielę, kotlet schabowy…w poniedziałek pomidorowa. U nas to rzadkość. I nawet nie wiecie, jak bardzo zazdrościmy Wam takiego jedzenia, lookając foty z rosołem

Kotlety z mortadeli
Użytkownik Gregorhspeed w dniu 16.12.2018 13:53 opublikował przepis :

Kotlety z mortadeli

Wiecie jak to jest, sentyment i mortadela dostępna w każdym sklepie? Nasze babcie i mamy ratowały nas tym, co było. Kotlety z mortadeli były dla nas traumą, jednak teraz chcieliśmy powrócić do dawnych smaków, do smaków z dzieciństwa.

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem
Użytkownik Gregorhspeed w dniu 15.12.2018 22:10 opublikował przepis :

Pulpeciki w sosie pomidorowym z makaronem

No i już jechać możecie nas za to, że „złotówami” jesteśmy. W sumie chcemy pokazać Wam, nie tyle jak zaoszczędzić, bardziej jak nie marnować produkty. Kasa, kasą…jednak racjonalne myślenie bardziej wchodzi w rachubę. Nie wiemy dlaczego aż tylu ludzi marnuje podstawowe składniki :/ Postaramy się, postaramy…bo nam też nie zawsze udaje się. Oto kolejny przepis z niedzielnego „rosołu”.

Barszcz grzybowy Wigilijny
Użytkownik Gregorhspeed w dniu 14.12.2018 17:28 opublikował przepis :

Barszcz grzybowy Wigilijny

Każdego roku próbujemy troszkę urozmaicić nasze świąteczne menu. W ubiegłym roku zebraliśmy chyba z pół tony grzybów, część rozdaliśmy, inne poszły do mrożenia, jednak większość ususzyliśmy. Właśnie te ostatnio wspomniane grzyby są podstawą tego cudownego barszczu, a bazą wywar warzywny.

Barszcz wigilijny z pierogami
Użytkownik Gregorhspeed w dniu 13.12.2018 18:02 opublikował przepis :

Barszcz wigilijny z pierogami

W ubiegłym roku pierwszy raz zrobiliśmy barszcz przepisu Agaty Wojdy. Powiemy Wam tyle. Rewelka…na dodatek można go trzymać (wywar) w lodówce przez kilkanaście miesięcy. Podamy Wam przepis na idealny barszcz z pysznymi pierogami

Pierogi z mięsem po rosole
Użytkownik Gregorhspeed w dniu 12.12.2018 18:30 opublikował przepis :

Pierogi z mięsem po rosole

Świetne eko składniki od Spiżarni kolejny dzień przetwarzamy. Niedziela, przepyszny rosół. Poniedziałek, jak w poniedziałek, idealna pomidorowa z ryżem. Środa pierogi z farszem