Te słodkości od kilku lat goszczą na naszym stole w Boże Narodzenie.
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru2 jajka1/3 szklanki oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki mleka3-4 nektarynki
Dziś klimaty ziemniaczane.Zapewne jedliście kiedyś babkę ziemniaczaną przyrządzaną przez dziadków lub rodziców.Chrupiąca z zewnątrz, pachnąca, idealna zarówno na ciepło jak i na zimno.Pokrojoną w plastry można podać z przeróżnymi dodatkami np.pikantnymi surówkami, sosem grzybowym.
Sernik na kruchym cieście.
Ciasto jest szybkie, proste ale najważniejsze, że pyszne,na prawdę polecam!!! Ja robiłam na blaszce 21x26cm
Pyszne ciasto i niezwykle wilgotne. Upieczone pestki lekko chrupią. Ciasto ma cudowną cynamonową nutkę. Polecam każdemu.
Pyszne i szybkie w wykonaniu,ponieważ ciasto nie musi wyrastać.Możemy je upiec gdy mamy ochotę na coś słodkiego,lub dla niezapowiedzianych gości.
Moja inspiracja na makowiec zawijany według przepisu Magdy Gessler. Makowiec zawijany to tradycyjne ciasto na świąteczny stół, ale polecam upiec go także bez okazji - smakuje wyśmienicie! Sekretem wypieku jest dobrze zmielony mak i dokładne przygotowanie - makowiec zawijany powinien być zwarty, aby ładnie się kroił.
Tort o smaku czekoladek After eight... Orzeźwiająca mięta i deserowa czekolada. Idealny na Wielkanocny stół.
Krem mascarpone gęsty to smaczny dodatek do wielu ciast i tortów.