Gabriela Francuz

O mnie:

W redakcji Przyślij Przepis od kwietnia 2023 roku. Wcześniej tworzyła m.in. e-booki kulinarne oraz treści dotyczące ekonomicznego gospodarowania (zero waste) i niemarnowania żywności. Zawodowo związana była również z branżą farmaceutyczną i urodową. Tworzyła i redagowała treści m.in. na temat ekologicznej i naturalnej pielęgnacji oraz zapobiegania różnym dolegliwościom przy użyciu ziół. Ukończyła studia kulturoznawcze (Studia Porównawcze Cywilizacji) na Uniwersytecie Jagiellońskim. Pasjonuje się kuchnią Bliskiego i Dalekiego Wschodu, kulturą żydowską, turecką, zielarstwem oraz kuchnią roślinną. Prywatnie wielka miłośniczka zakupów na bazarze, kiszonek i serników. Uwielbia jeść, gotować i częstować oraz testować różne domowe sposoby na najczęstsze problemy. W wolnym czasie chętnie odwiedza bistro, cukiernie i restauracje, m.in. w poszukiwaniu najlepszego sernika na świecie i wszelkich dań, których jeszcze nie próbowała.

Obserwujących: 3

 
Wiadomość

To może cię zainteresować