Sklepowe półki uginają się od wszelkiej maści gotowych sosów do potraw. Sam kupuję je w ostateczności, uważnie sprawdzając ich skład, zdecydowanie przyjemniej jest zrobić sos samodzielnie. Kiedyś podawałem już przepis na sos słodko-kwaśny, dziś sos w innym wydaniu, razem z kurczakiem.
Użytkownik facetzprzepisem
w dniu 10.11.2017 13:07 opublikował przepis:
To chyba najpopularniejsza tajska zupa, która w składnikach nie ma mleka kokosowego. Tom Yum oryginalnie podaje się z mięsem lub krewetkami. W moim przepisie zrezygnowałem z mięsa, ale można go dodać.
Użytkownik facetzprzepisem
w dniu 10.11.2017 12:46 opublikował przepis:
Na blogu jest około 140 przepisów. Danie, które dziś prezentuję - to jedno z dwóch najsmaczniejszych dla mnie. Drugie, to - co za zaskoczenie - także zupa z Tajlandii, Tom Jued.
Użytkownik facetzprzepisem
w dniu 10.11.2017 12:41 opublikował przepis:
Bok choy, czyli kapusta chińska, jest coraz popularniejsza w Polsce, służy głównie jako składnik gęstych azjatyckich bulionów, dziś występuje w roli głównej, jako przystawka.
Użytkownik facetzprzepisem
w dniu 09.11.2017 16:02 opublikował przepis:
Harira to narodowe marokańskie danie. Gęsta i pożywna zupa rozgrzeje w chłodne popołudnie. Przepisów na zupę jest tyle ilu gotujących – tu wersja najprostsza z możliwych.
Użytkownik facetzprzepisem
w dniu 09.11.2017 15:13 opublikował przepis: