Obecnie coraz częściej wracam do starych babcinych przepisów, które często modyfikuję po przez dodawanie różnych nowych składników, które na pewno nie były znane w tamtych czasach.
Użytkownik Edelka
w dniu 13.05.2016 17:43 opublikował przepis:
Tą sałatkę chcę j polecić jak najbardziej tym, którzy nie są przekonani do roślin dziko rosnących, znanych nam tylko jako chwasty i nic po za tym.Jednym słowem nie bójcie się skosztować tego co jest naprawdę smaczne i przede wszystkim zdrowe.
Użytkownik Edelka
w dniu 13.05.2016 13:47 opublikował przepis:
Po remanencie w mojej kuchni zauważyłam, że oprócz warzyw zostało mi jeszcze pół torebki soczewicy, więc postanowiłam ugotować z tego jakąś pożywną zupę. Zupa wyszła wprost genialna, nawet nie wiedziałam, że połączenie tych wszystkich warzyw z soczewicą i przyprawami da taki efekt smakowy.
Użytkownik Edelka
w dniu 28.04.2016 11:13 opublikował przepis:
Zdając sobie sprawę, jak zdrowa jest pokrzywa, nie mam żadnych wątpliwości, dlaczego była tak często stosowana w kuchni naszych babć, a teraz coraz częściej i w naszych.
Użytkownik Edelka
w dniu 28.04.2016 08:26 opublikował przepis:
Ktoś ostatnio nas zapytał, co takiego się stało, że my jako tradycjonaliści, dopuściliśmy do takich zmian w naszej kuchni. Odpowiedz była prosta, a mianowicie, że wszelkie potrawy z udziałem mniszka lekarskiego, czy pokrzywy były znane i lubiane już w kuchni tradycyjnej naszych babć i prababć.
Użytkownik Edelka
w dniu 27.04.2016 22:49 opublikował przepis:
Ktoś ostatnio nas zapytał, co takiego się stało, że my jako tradycjonaliści, dopuściliśmy do takich zmian w naszej kuchni. Odpowiedz była prosta, a mianowicie, że wszelkie potrawy z udziałem mniszka lekarskiego, czy pokrzywy były znane i lubiane już w kuchni tradycyjnej naszych babć i prababć.