O mnie:
Witam. Mam na imię Izabela. Na co dzień gotuję dla męża Tomasza i dwóch nastoletnich córek Elizy i Paulinki. Poza kuchnią uwielbiam spędzać czas w ogrodzie i z rodziną.
Aby mleko nie wykipiało wystarczy posmarować brzeg garnka masłem.
Odrobina cukru dodana do gotowanej marchewki podniesie jej smak.
Grzyby należy myć szybko pod bierzącą wodą,gdyż w przeciwnym razie wchłoną zbyt wiele wody.
Jeśli do gotującego się ryżu dodamy kilka kropli soku z cytryny, będzie on sypki i biały.
Świeże zioła najlepiej siekać na zwilżonej deseczce,nie stracą wtedy aromatu.
Jeśli dodamy do ciasta na placki ziemniaczane 2-3 łyżki gęstej śmietany,ciasto nie ściemnieje.
Dzięki polewie tort lub ciasto będzie dłużej wilgotne.
Nie należy wstawiać do zamrażalnika ciepłych potraw,ponieważ zamrażalnik pokryje się lodem.
Gdy za długo smażymy czosnek robi się gorzki.Należy go smażyć krótko.
Owoce nie opadną jeśli przed ułożeniem je na cieście obtoczymy je w mące lub bułce tartej.
1. Zarejestruj się lub zaloguj na naszej stronie
2. Dodaj przepis, a zyskasz szansę publikacji w naszych magazynach i wygrania 100zł, 75zł lub nagrody rzeczowej
Dodane przez: rena123
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony w marynacie ketchupowej