ZAPIEKANKA WARZYWNA NA ZIEMNIACZANYM SPODZIE
Sałatka z fetą i pomidorami
Pyszna i prosta sałatka na każdą okazję.
Zapiekanka makaronowa z pomidorami i mozzarellą
Jak szybko obrać czosnek
Potrzebne będą: główka czosnku dwa duże garnki lub miski dużo krzepy
Jarzynowa po francusku
Pory oczyścić, pokroić w krążki. Marchewki obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końce, usunąć łyko i pokroić w kawałki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki i pokroić w ósemki. Do rondla wlać 1 i 1/2 l osolonej wody, zagotować. Wrzucić fasolkę i marchewkę, gotować 5 minut. Dodać pory, gotować jeszcze 5 minut. Dorzucić makaron i gotować 10 minut. Dodać pomidory i gotować chwilę na małym ogniu tak, by zupa lekko wrzała. Bazylię opłukać, osuszyć. Czosnek obrać. Ser zetrzeć na tarce. Połowę sera, bazylii i czosnku zmiksować z oliwą. Sos wlać do zupy, wymieszać, ew. przyprawić solą. Zupę rozlać do talerzy, posypać pozostałym serem i udekorować bazylią.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: Słodko Słodka
Soczysty filet z kurczaka na kanapki