Anna Pryncypalna

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Anna Pryncypalna w dniu 27.05.2022 09:26 opublikował przepis:

Golonka z szynkowara

Jak tylko w kulinarnym kontekście pada słowo golonka, to niemal każdy wielbiciel potraw mięsnych czuje, że soki trawienne uaktywniają mu się w szybkim tempie. Golonka – pieczoną, wędzona czy duszona w kapuście to smakowitości wywołujące wyraz rozmarzenia na twarzach przyszłych biesiadników. Do tych specjałów z całą pewnością dołączy golonka z szynkowara. W moim biesiadnym i codziennym menu już się znajduje. Jeżeli ktoś jeszcze tej wersji nie zna, to powinien spróbować – mocno zachęcam. Wędliny z golonki lub z udziałem golonki zawsze są bardzo spójne. Dobre właściwości klejące to cecha tego mięsa.
Użytkownik Anna Pryncypalna w dniu 04.05.2022 14:52 opublikował przepis:

Mielonka z rzodkiewką z szynkowaru

Atutem tej wędliny jest smak rzodkiewki. Jest tu wyraźny, ale jej prawie nie widać, bo w tej wędlinie materialnie występuje ona pod postacią niemal przezroczystych wtrąceń. Wyczuwalny rzodkiewkowy smak i lekko chrupiące warzywne drobiny. To skutek obróbki cieplnej. Tak jak ja lubię kanapkę z wędliną i pokrojonymi plastrami rzodkiewki, tak samo cenię sobie plaster mielonki, w którym obecność tego warzywa jest elegancko zaakcentowana.
Użytkownik Anna Pryncypalna w dniu 21.03.2022 11:42 opublikował przepis:

Schab rolowany ze słoniną przygotowany w szynkowarze

Schab to bardzo popularna część mięsa wieprzowego. Najczęściej kojarzona jako kotlet w panierce podawany z ziemniakami i surówką podczas klasycznego polskiego obiadu. Schab to zazwyczaj chude mięso, które świetnie smakuje również pieczone. Dzisiaj odbiegam jednak od utartych schematów i proponuję przygotowanie schabu w szynkowarze. Mięso parzone w ten sposób zaskoczy smakiem i soczystością.
Użytkownik Anna Pryncypalna w dniu 02.02.2022 15:23 opublikował przepis:

Przepis na danie szynkowaru – udziec z indyka w pistacjach

Ten przepis to połączenie drobiu z niebanalnym dodatkiem, jakim są pistacje. Wypróbuj go koniecznie. Mięso z indyka to zdrowy i pyszny surowiec na domowe wędliny. Z racji na chude mięso, indyk sprawdzi się również dla osób dbających o dietę.

To może cię zainteresować