Bardzo lubię faworki, dlatego zamiast smażonych, robię częściej pieczone-mniej kaloryczne.
W domowych zeszytach jest wiele przepisów na ciasteczka, ale ciasteczka przez maszynkę robione są jedyne w swoim rodzaju. Proste do przygotowania, kruche i maślane jednocześnie. Ciasteczka przez maszynkę łatwo rozpoznać po kształcie - będą idealne do moczenia w herbacie lub kawie z mlekiem. Smacznego!
Przepis z zeszytu mamy. Idealny na pomidorówkę i jako baza sosu do makaronu.
Nieco kwaskowe czarne porzeczki i słodka beza.... po prostu pycha!!
Ciasto z kremem czekoladowo- chałwowym jest po prostu pyszne
Mięso zawsze marynuję dzień wcześniej i od razu zamykam w rękawie a następnego dnia wrzucam do piekarnika i gotowe. Taka marynata z miodu i musztardy nadaje udkom bardzo oryginalny smak, który podkręciłam dodatkowo odrobiną chilli. Były pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.