Zupa pomidorowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przepuszczamy przez praskę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim mięso, aż zmieni kolor i nie będzie surowe, Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek i marchew pokrojoną w plastry, dusimy. Po około 5 minutach dodajemy krojone pomidory z puszki i koncentrat, dusimy kolejne 5 minut. Następnie mięso zalewamy rosołem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut. Śmietankę łączymy z mąką, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do garnka, dodajemy marchewkę pokrojoną w plastry. Gotujemy przez kolejne 5 minut. Do zupy dodajemy ugotowany makaron możemy doprawić siekaną natką pietruszki. Smacznego!
Komentarze