Zupa pieczarkowo-serowa z makaronem

4.33 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszna rozgrzewająca sycąca zupa pieczarkowa z serowym akcentem. Zupę gotuję się bardzo szybko już po 30 minutach można zasiadać do stołu i zajadać się. Szczerze polecam.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g pieczarek
    garść mrożonej włoszczyzny
    3 łyżki masła
    2 serki topione gouda
    pieprz i sól
    kostka rosołowa
    natka pietruszki
    makaron świderki
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zupa pieczarkowo-serowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przełożyć masło i wrzucić garść mrożonej włoszczyzny, do podsmażonych warzyw dodać pokrojone pieczarki i podsmażać ok 10 minut. Do zupy dodać 2,5 litry wody i gotować do miękkości grzybów. Dodać kostkę rosołową.
  • 2. Do małego garnuszka nalać wodę i wrzucić odpakowane serki topione, gotować aż się rozpuszczą. Do zupy wrzucić makaron i gotować do miękkości, gdy makaron jest już prawie miękki wlać rozpuszczone płynne serki i pogotować chwilkę, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki posiekać drobno i wrzucić do zupy.

Porady

Zamiast makaronu można dodać ziemniaki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować