Bardzo pyszna rozgrzewająca sycąca zupa pieczarkowa z serowym akcentem. Zupę gotuję się bardzo szybko już po 30 minutach można zasiadać do stołu i zajadać się. Szczerze polecam.
Zupa pieczarkowo-serowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka przełożyć masło i wrzucić garść mrożonej włoszczyzny, do podsmażonych warzyw dodać pokrojone pieczarki i podsmażać ok 10 minut. Do zupy dodać 2,5 litry wody i gotować do miękkości grzybów. Dodać kostkę rosołową.
2.Do małego garnuszka nalać wodę i wrzucić odpakowane serki topione, gotować aż się rozpuszczą. Do zupy wrzucić makaron i gotować do miękkości, gdy makaron jest już prawie miękki wlać rozpuszczone płynne serki i pogotować chwilkę, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki posiekać drobno i wrzucić do zupy.
Komentarze