ZUPA CZEREŚNIOWA / WIŚNIOWA

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W sezonie taka lekka zupka obowiązkowo

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag wiśni lub czereśni
    1 litr wody
    cukier do smaku
    pól szklanki śmietanki 12%
    makaron- u mnie wstążki czekoladowe
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa owocowa

Zupa czereśniowa / wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie lub wiśnie drylujemy, zalewamy cukrem, dosładzamy do smaku, gotujemy ok 5 minut. Po tym czasie odkładamy kilka owoców, resztę blenderujemy w zupie. Śmietanę łączymy z mąką, rozrabiamy żeby nie było grudek. Dodajemy trochę gorącej zupy, energicznie mieszamy, następnie wlewamy do garnka z zupą. Podajemy schłodzoną z odłożonymi wiśniami i wcześniej ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować