Zupa miso z shimeji i soba

4.5 (199 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie mogliśmy powstrzymać się od połączenia tych składników. Pyszna zupa miso w połączeniu z grzybami shimeji i gryczanym makaronem soba, powala swoim smakiem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    100 g grzybów shimeji
    2 łyżki pokrojonej marchewki konserwowej
    3 łyżki oleju arachidowego
    1,2 l wrzątku
    2 łyżki pasty miso
    2 liście kaffiru
    150 g makaronu soba
    dymka ze szczypiorem
    natka kolendry
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sos sojowy jasny
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa miso Zupa grzybowa

Zupa miso z shimeji i soba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa miso z shimeji i soba 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Grzyby dzielimy, razem z pokrojoną papryką, posiekaną cebulą, marchewką, podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy wrzątkiem, dodajemy pastę miso, liście kaffiru, gotujemy przez kwadrans.

    Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy i zagęszczamy. Zagotowujemy, do smaku sosem sojowym.

    Podajemy z makaronem soba, posiekaną natką kolendry i szczypiorem z dymką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron soba Miso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować