Ribollita z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Włoska zupa z fasolą i innymi warzywami.

  • 30 min

Składniki:

  • duża cebula,
    2 marchewki,
    2 gałązki selera naciowego (można zastąpić korzeniowym),
    3-4 małe ziemniaki (można zastąpić dynią),
    mała pietruszka,
    3 ząbki czosnku,
    puszka fasoli,
    ok. 2-3 szklanek poszatkowanej kapusty,
    ok. 2 szklanek jarmużu,
    puszka pomidorów,
    8 szklanek domowego bulionu drobiowego (może być jarzynowy),
    sól, pieprz,
    opcjonalnie kawałek parmezanu (sam brzeg sera, który się już kończy)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Zupa fasolowa

Ribollita z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa (oprócz jarmużu, kapusty i fasoli) obrać i pokroić na kawałki, podsmażyć na kilku łyżkach oliwy, doprawić. Gdy nabiorą koloru, zalać je bulionem oraz pokrojonymi pomidorami z puszki, dodać brzeg sera i gotować 15 minut. Po tym czasie wrzucić fasolę, jarmuż i kapustę, gotować kolejne 15-20 minut. Gotowe danie posypać startym parmezanem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Jarmuż Parmezan Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować