Galaretka owocowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Galaretka owocowa

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g musu z malin i truskawek (przetartego przez sito)
    4 łyżki cukru
    2 szkl wody
    5-6 łyżeczek żelatyny

    warstwa śmietankowa
    200 ml śmietany
    200 ml mleka
    100 g twarogu
    3 łyżki cukru
    4 łyżeczki żelatyny
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretka owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mus owocowy gotujemy z wodą i cukrem, dodajemy żelatynę i mieszając studzimy.
    Wylewamy do formy i odstawiamy do zastygnięcia.
    Mleko , śmietanę twaróg i cukier blendujemy .
    Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody i dodajemy do masy. doprawiamy sokiem z cytryny i wylewamy do formy na owocową warstwę.
    Po zastygnięciu wyjmujemy, dekorujemy owocami i podajemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować