Smaczna zapiekanka makaronowa. Polecam na obiad lub kolację.
1 godz.
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
130 g ugotowanego makaronu
1 mała ugotowaną pierś z kurczaka ( u mnie z rosołu )
1/2 puszki czerwonej fasoli
1 mała cebula
1/2 szkl śmietany 30%
2 surowe jajka
garść tartego sera
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
małe naczynie żaroodporne
masło
Zapiekanka makaronowa z mięsem z rosołu i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięso kroimy w kostkę. Do wysmarowanej formy przekładamy makaron, mięso, cebulę, fasolę, polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami, posypujemy serem i przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.
Komentarze