REKLAMA
Zalewajka, to najbardziej znana zupa w polskiej kuchni ludowej, wywodząca się z Łodzi i jej okolic. Nazwa zalewajki pochodzi od sposobu gotowania potrawy. Ugotowane ziemniaki zalewało się zakwasem.
Tradycyjny żurek urozmaicony suszonymi grzybami, które nadają mu niepowtarzalny smak.
Pyszna i prosta zupa o aromacie grzybów.
Pyszna, pożywna zupa - smak mojego dzieciństwa. ;)
Świętokrzyskie danie regionalne jedna z moich ulubionych zup. Dziś w wydaniu dla Naszych małych Skarbów. Nasza 8 miesięczna córa zjada ją ze smakiem.
1. Zarejestruj się lub zaloguj na naszej stronie
2. Dodaj przepis, a zyskasz szansę publikacji w naszych magazynach i wygrania 100zł, 75zł lub nagrody rzeczowej
Dodane przez: Mniam1
Matka, żona i kucharka :) a w magazynie i serwisie ekspert, który czuwa nad waszymi przepisami i zdradza kulinarne patenty
Ostatnio skomentowane
Nalewka z pestek moreli