Zrazy wołowe z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy na porcję i rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
2.Przyprawiamy i wcieramy przyprawy w mięso. Na każdy plaster mięsa kładziemy łyżeczkę musztardy, rozcieramy.
3.Roladki zwięźle zawijamy i spinamy wykałaczkami tak aby nam mięso się nie rozpadło podczas obsmażania. następnie roladki obtaczamy w mące.
4.Roladki układamy na rozgrzanym oleju. Obsmażamy na rumiany kolor około 15 minut.
Mięso zalewamy ciepłą wodą z kostką rosołową zakrywając mięso i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy już odparuje nam woda to mięso pozostanie w sosie własnym. Wyjmujemy mięso ,a sos przecieramy przez sito ,aby uzyskać aksamitną konsystencję.
5.Układamy na mięsie pozostałe składniki po połowie kaszanki, plasterku sera ,cebuli i ogórka.
Porady
Do tej potrawy można użyć dowolnego mięsa i nadzienia.
Komentarze