Zrazy wołowe z kaszanką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Bardzo smaczna propozycja na zrazy wołowe do których można wsadzić wszystko, co lubimy dla naszej rodziny.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,5 kg szynki wołowej
    4 kaszanki
    100g żółtego sera w plastrach
    ogórek kiszony
    cebula
    musztarda
    1 łyżka majeranku
    sól i pieprz do smaku

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    mąka
    ciepła woda do podlewania mięsa+kostka rosołowa
    wykałaczki do spięcia mięsa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zrazy wołowe z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso wieprzowe 1. Mięso kroimy na porcję i rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
  • Zrazy wołowe z kaszanką 2. Przyprawiamy i wcieramy przyprawy w mięso. Na każdy plaster mięsa kładziemy łyżeczkę musztardy, rozcieramy.
  • Zrazy wołowe z kaszanką 3. Roladki zwięźle zawijamy i spinamy wykałaczkami tak aby nam mięso się nie rozpadło podczas obsmażania. następnie roladki obtaczamy w mące.
  • Zrazy 4. Roladki układamy na rozgrzanym oleju. Obsmażamy na rumiany kolor około 15 minut.
    Mięso zalewamy ciepłą wodą z kostką rosołową zakrywając mięso i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy już odparuje nam woda to mięso pozostanie w sosie własnym. Wyjmujemy mięso ,a sos przecieramy przez sito ,aby uzyskać aksamitną konsystencję.
  • zrazy 5. Układamy na mięsie pozostałe składniki po połowie kaszanki, plasterku sera ,cebuli i ogórka.

Porady

Do tej potrawy można użyć dowolnego mięsa i nadzienia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Majeranek Papryka Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować