Chlodnik śródziemnomorski po mojemu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chlodnik z winogron, czosnku i dodatkiem ogorka

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Maślanka 1 litr
    Winogrono białe i czarne około 0.5 kg
    Czosnek okolo 3 ząbki
    1 ogórek zielony
    Sól, pieprz, mięta suszona, łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wina Przystawki

Chlodnik śródziemnomorski po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Winogrona kroimy na cwiartaki i wyciągamy pestki, ogórka scieramy na tarce na grubych oczkach wszystko wrzucamy do maślanki i dodajemy czosnek (należy go bardzo rozdrobnic żeby nie było grudek ) dodajemy około 2 łyżeczki mięty suszonej i pieprz do smaku chlodzimy w lodówce około 30 min. Smacznego

Porady

Pasek ogórka i świeża mięta ładnie udekoruja twój talerz

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Ogórek Winogrona

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować