Włoska zupa tortellini na żeberkach

4.5 (170 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeszcze jedna inspiracja włoską kuchnią

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    2 cebule
    2 średnie marchewki
    3 ząbki czosnku
    4-5 średnich ziemniaków
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 opakowanie makaronu tortellini, u mnie grzybowe
    sól, pieprz
    jarzynka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Torty

Włoska zupa tortellini na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone żeberka włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą, aby przykrywała mięso, wsypać 2 łyżeczki jarzynki. Gotować do miękkości, w razie potrzeby zebrać szumowiny. Wyciągnąć mięso z wody i pozostawić do lekkiego ostygnięcia. Jeszcze ciepłe oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki.
    Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na grubym oczku, czosnek przecisnąć przez praskę, ziemniaki pokroić w kostkę.
    W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę, marchewkę i czosnek, podsmażyć, zalać wywarem z żeberek, w razie potrzeby uzupełnić wodą. Dodać ziemniaki i pomidory z puszki, zagotować i wrzucić tortellini. Gotować do miękkości ziemniaków i makaronu. Doprawić do smaku.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortellini Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować