REKLAMA
Pyszna , rumiana ges z dodatkiem pomaranczy i gozdzikow . Polecam.
Krótkie rurki makaronu nadziane ziołową ricottą i owinięte w szynkę serrano. A wszystko na kremowym, przyrządzonym na parze, jajeczno-serowym sosie.
Kotlety nadziewane orzechową fetą to jedno z moich ulubionych (ostatnimi czasy) dań. Najbardziej smakują mi na zimno, pokrojone na kanapkę, ale sprawdzą się też w sosie z makaronem. Jeżeli masz dość zwykłych mielonych, "podrasuj" je moim sposobem :).
Aromatyczny schab w marynacie czosnkowo-ziołowej, z pieprzem cytrynowym i czerwonym, jest bardzo prosty w wykonaniu i smakuje pysznie. Smakowity zarówno na ciepło jako dodatek do obiadu, jak i na zimno z domowym pieczywem. Przygotowuje się go bardzo szybko, chociaż czas oczekiwania na gotową potrawę to minimum doba. Ja swój kawałek mięsa marynowałam 48 godzin. Polecam przygotować również ziemniaki pieczone w rękawie. Wystarczy obrane ze skórki surowe ziemniaki wymieszać z odrobiną dobrej oliwy, ulubionymi ziołami, solą i krążkami czerwonej cebuli. Po godzinie pieczenia mięsa należy dołożyć tak przygotowany rękaw z ziemniakami do piekarnika i piec jeszcze przez godzinę. W dwie godziny mamy pyszny obiad, właściwie bez nakładu pracy. W trakcie pieczenia mięsa można zrobić surówkę z kiszonej kapusty czy inną ulubioną... Domownicy będą zachwyceni :)
Na wigilijny stół polecają się pyszne pachnące rozmarynem śledzie w sosie pomarańczowym z żurawiną, nasz tegoroczny numer 1, polecamy
Mój mąż uwielbia kaczkę, zrobiłam ją z okazji 4-tej rocznicy ślubu oraz 11-tej rocznicy bycia razem taka nasza podwójna rocznica :))
Wariacja na temat klasycznej babki kakaowej. Miętowy wieniec serowy to moja tegoroczna Wielkanocna propozycja. Ciężka kakaowa babka idealnie współgra z delikatnym, rześkim miętowym sernikiem cytrynową nutą.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna