Dietetyczne leczo z cukinią

4.95 (167 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne leczo. 100% warzyw i bez tłuszczu. Robi się praktycznie samo. Polecam na diecie warzywno-owocowej dr. Dąbrowskiej.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 dużych pomidorów
    1 duża czerwona papryka
    1 duża cukinia
    4 średnie cebule
    łyżka oregano
    łyżka papryki słodkiej
    łyżeczka ostrej papryki
    łyżeczka czosnku granulowanego
    2 szklanki wody


    sól do smaku - według uznania

    JEŻELI NIE JESTEŚ NA DIECIE DĄBROWSKIEJ MOŻESZ DODAĆ:
    - cukier do smaku
    - trochę oleju lub oliwy np. 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.95 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Dietetyczne leczo z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy. Cebulę obieramy, paprykę przekrawamy na pół i wyjmujemy nasiona. Następnie pomidory, paprykę, cukinię i cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. (ja nie dodawałam wody, pomidory puszczą dużo soku). Solimy, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy leczo oregano, czosnkiem i paprykami słodką i ostrą. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować