Kotlety z kapusty włoskiej wg Siostry Anastazji

4.49 (156 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób

Podpatrzyłam ten przepis w internecie. Kotleciki są wspaniałe, pięknie się prezentują i są dosyć syte. Do tego dodałam moją "surówkę z 3 składników" i surówkę z marchewki, pomarańczy i pestek granatu. Mniam!:) Kotletów wychodzi sporo, wystarczyły dla 7 dorosłych osób. Naprawdę warto się pokusić! :)

  • 45 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • 1 średnia główka kapusty włoskiej (1 kg odciśniętej ugotowanej kapusty),
    15-20 dag sera żółtego,
    3 łyżki natki pietruszki,
    1 cebula,
    2 łyżki oleju,
    2 marchewki,
    4 jaja,
    10-15 dag bułki tartej,
    5-6 łyżek mąki krupczatki do obtaczania
    tłuszcz do smażenia,
    sól,
    pieprz- sporo
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kapusty włoskiej wg siostry anastazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, ugotować i odcisnąć nadmiar wody. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Ugotowaną marchew pokroić w kostkę. Do kapusty dodać cebulę, marchew, natkę pietruszki, bułkę tartą, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach oraz jaja. Całość wymieszać i pikantnie doprawić. Z masy formować niewielkie kotleciki i obtaczać w mące krupczatce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym.

Porady

Rada jest 1: spróbujcie koniecznie u nas wszyscy się w nich zakochali, nawet mięsożercy:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Post Obiad

Podobne przepisy

4.47 (188 ocen)

Migdałowiec

To może cię zainteresować