Miodowo-ziołowe frytki z piekarnika

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Lekko słodkawe, mocno ziołowe, idealne jako samodzielna przekąska, czy dodatek do dań mięsnych i rybnych.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 kg ziemniaków

    Marynata:
    -3 łyżki oleju
    -1 łyżka ziół prowansalskich
    -1 łyżka miodu płynnego
    -1 łyżka oregano
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Frytki Dania z ziemniaków

Miodowo-ziołowe frytki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, suszymy na papierowym ręczniku i kroimy na frytki. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, dokładnie nacieramy nią ziemniaki. Ziemniaczki pieczemy 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować