REKLAMA
Jeśli myślimy o herbacie z lipy, przychodzą nam do głowy jej kwiaty. Niesłusznie zapominamy o liściach, które również są bardzo zdrowe. Poprawiają trawienie, działają wykrztuśnie, przeciwzapalnie i uspokajająco.
Nie jem mięsa, więc bazą moich posiłków są wszelkie kasze i warzywa. Tym razem postanowiłam połączyć pęczak ze słodyczą suszonych pomidorów, słonecznikiem i ziołami i stworzyć z nich kotlety. Nieskromnie napiszę, że wyszło pysznie! Co więcej danie jest zdrowe i pięknie prezentuje się na talerzu.
To potrawa wywodząca się z kuchni szwedzkiej. Prosty i pyszny dodatek do drugiego dania, ale także świetna przekąska serwowana całkowicie bez dodatków.
Szybkie danie idealne na upalne dni z wykorzystaniem sezonowych składników: pysznego młodego kalafiora, orzeźwiającej mięty i chrupiącego prażonego bobu. Danie jest błyskawiczne w przygotowaniu i nie męczy w upalne dni buchającą parą, zachowuje witaminy warzyw i świetnie smakuje.
Podwójna pierś z kurczaka razem z kością i skórą pieczona w aromatycznym maśle z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Kurczak jest delikatny, soczysty i bardzo smaczny głównie dzięki tym pierwszym, wiosennym liściom.
Polecam zielonego omleta, wspaniały bazyliowo-szpinakowy z mozzarellą i pomidorkami.
Pyszna intensywna w smaku mrożona kawa na bazie kawy rozpuszczalnej z dodatkiem bitej śmietanki z kostkami lodu. Orzeźwiająca ,wzmacniająca i błyskawiczna w przygotowaniu. Szybko postawi nas na nogi w najgorsze upały :)
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna