Carpaccio z kalarepy z wędzonym dorszem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Oryginalna sałatka na przystawkę i kolację. Połączenie składników jest zaskakująco udane. Goście będą zachwyceni. Polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • 2 kalarepy (jedna mniejsza, druga większa)
    350 gr wędzonego dorsza
    2 pomidory
    1 mały pęczek posiekanego koperku
    5 łyżek sosu winegret
    Sól morska, pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Carpaccio

Carpaccio z kalarepy z wędzonym dorszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie kalarepy obrać, dokładnie umyć oraz potrzeć w bardzo cienkie plastry, najlepiej na ostrej tarce jarzynowej. Plastry kalarepy ułożyć na 3 płaskich talerzach.
  • 2. Pomidory umyć, osuszyć , przekroić na pół, a następnie w półplasterki. Ułożyć na plastrach kalarepy. Następnie warzywa polać odrobiną sosem winegret. Na środku talerza położyć kawałki wędzonego dorsza i całość posypać posiekanym koperkiem.

Porady

Składniki podane na 3 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Kalarepa Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować