REKLAMA
Bardzo smaczna domowa kiełbasa z różnych rodzajów mięsa i sprawdzonych przypraw, do kiełbasy nie dodawałam żadnego boczku dzięki temu wyszła krucha i mięsna. Kiełbasa była wędzona w drzewie owocowym czereśnia, dzięki niemu nabrała tak pięknego kolorku. Od lat robimy swoje wyroby, jest to nasza rodzinna tradycja. Kiełbasa idealna jest na świeżo jak również gotowana na gorąco.
Ostatnio wpadłam w szał i robię tylko swoje wyroby mięsne, zakupiłam maszynkę masarską jelita i działam w kuchni. Kiełbasa wyszła najlepsza jaką kiedykolwiek jedliśmy nie za sucha ale też nie za tłusta, taka idealna nada się na kanapkę, na gorąco, na grilla. Bardzo przepyszna, zwarta co widać na zdjęciach, polecam serdecznie.
Pieczeń, której część zjemy z sosem na obiad, a reszta, po ostudzeniu, będzie pyszną domową wędlinką.
W momencie kiedy weszłam w posiadanie szynkowaru, wędliny zakupione w sklepie już tak dobrze mi nie smakują.
Szynka jest bardzo delikatna w smaku i krucha.Doskonała wędlina na kanapki.
Ostatnio skomentowane
Sernik na zimno Truskawkowa Stracciatella