Ekspresowa chińszczyzna

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Szybkie danie w sam raz na ciepłą kolację

  • 20 min

Składniki:

  • 2 ostre zupki chińskie np. Vifon
    450 g warzyw na patelnię
    2 białe kiełbasy
    10 dag salami z papryką
    2 łyżki sosu sojowego
    curry
    2 małe ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Ekspresowa chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupki rozkruszamy w misce i zalewamy szklanką wrzątku przykrywamy i odstawiamy na 5 minut aż makaron napęcznieje. Na rozgrzanej patelni smażymy warzywa na patelnię co jakiś czas podlewając je wodą aby się nie przypaliły. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy z zupek chińskich.
  • 2. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do makaronu.Białą kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w plasterki, salami kroimy w grubszą kostkę podsmażamy chwilę na patelni i dodajemy do makaronu.Dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy aby potrawa była ciepła. Doprawiamy sosem sojowym i curry.

Porady

Do potrawy możemy dać co aktualnie znajduję się w lodówce np. szynkę, boczek,parówki, fileta z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować