Ekspresowa chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupki rozkruszamy w misce i zalewamy szklanką wrzątku przykrywamy i odstawiamy na 5 minut aż makaron napęcznieje. Na rozgrzanej patelni smażymy warzywa na patelnię co jakiś czas podlewając je wodą aby się nie przypaliły. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy z zupek chińskich.
2.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do makaronu.Białą kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w plasterki, salami kroimy w grubszą kostkę podsmażamy chwilę na patelni i dodajemy do makaronu.Dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy aby potrawa była ciepła. Doprawiamy sosem sojowym i curry.
Porady
Do potrawy możemy dać co aktualnie znajduję się w lodówce np. szynkę, boczek,parówki, fileta z kurczaka.
Komentarze