Zupa krem z ziemniaków z wątróbką

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Lekka mięsna zupa, bez dodatku tłuszczu.Polecam wszystkim, którzy są na diecie. Poznaj wątróbkę w innej wersji niż doskonale znana - smażona, INNEJ i zdrowszej. ;)

  • 30 min

Składniki:

  • ½ kg ziemniaków
    ½ litra bulionu drobiowego
    1 mała cebula
    Pół szklanki mleka
    300g wątróbki drobiowej
    Sól, pieprz ziołowy, szczypiorek

Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Wątróbka

Zupa krem z ziemniaków z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz i ugotuj w bulionie.
  • 2. Cebulę drobno posiekaj lub zmiksuj blenderem na gładką masę.
  • 3. Ziemniaki przetrzeć przez sito na drobno (ja zmiażdżylam je za pomocą widelca).
  • 4. Cebulę połącz z masą ziemniaczaną. Wlej mleko, dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj. Zestaw z ognia.
  • 5. Podawaj z ugotowaną, pokrojoną w kostkę wątróbką i szczypiorkiem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ziemniaki Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować