Serek wiejski a la tzatziki z jajkiem na twardo

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Serek wiejski przygotowany w konwencji sosu tzatziki z dodatkiem gotowanych jaj. Doskonały dodatek do wielu potraw, a także świetny do zajadania jedynie z pieczywem.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ziarnistego serka wiejskiego
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 ogórek szklarniowy (250 g; po usunięciu miąższu z nasionami - 170 g)
    3 obrane ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    1 łyżka posiekanej mięty
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Sosy Tzatziki Dip

Serek wiejski a la tzatziki z jajkiem na twardo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serek wiejski a la tzatziki z jajkiem na twardo 1. Serek przełożyć do miski, dodać obrane ze skorupek i posiekane jajka, pozbawiony środka z nasionami i pokrojony w kostkę ogórek, posiekany czosnek oraz świeże zioła. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Lubczyk Mięta Ogórek Sałata Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować