Serek wiejski przygotowany w konwencji sosu tzatziki z dodatkiem gotowanych jaj. Doskonały dodatek do wielu potraw, a także świetny do zajadania jedynie z pieczywem.
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
500 g ziarnistego serka wiejskiego
4 jajka ugotowane na twardo
1 ogórek szklarniowy (250 g; po usunięciu miąższu z nasionami - 170 g)
3 obrane ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego lubczyku
1 łyżka posiekanej mięty
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
Serek wiejski a la tzatziki z jajkiem na twardo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek przełożyć do miski, dodać obrane ze skorupek i posiekane jajka, pozbawiony środka z nasionami i pokrojony w kostkę ogórek, posiekany czosnek oraz świeże zioła. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem.
Komentarze