Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem

4.44 (218 ocen)

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem są przepyszne, mięciutkie, szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Na oleju, wszystko mieszamy reką i gotowe.

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g chudego twarożku lub homogenizowanego serka
    100 ml oleju rzepakowego
    cukier waniliowy
    110 g cukru
    300 g mąki pszennej
    10 g proszku do pieczenia= łyżka stołowa
    3 średniej wielkości jabłka, obrane ze skórki, pocięte w grube kawałki
    cukier i cynamon do obtoczenia upieczonych bułeczek
Wystaw ocenę:

4.44 (218 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Twarożek

Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Twarożek, olej, cukier i cukier waniliowy wymieszać w misce. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zamieszać ręką.
    2. Dodać kawałki jabłek. Ulepić 6 do 9 bułeczek i umieścić je na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut.
    3. Do małej miseczki wsypuję cukier z cynamonem. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe bułeczki obtaczam w drobnym cukrze i cynamonie. Gotowe.

Porady

Ciasto jest dość gęste i klejące, ale tak ma być.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować