Francuskie świderki z zielonym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Błyskawiczna do przygotowania karnawałowa przekąska, doskonale smakuje z ketchupem lub serowym dipem, łatwa do przygotowania. Polecam.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 rulon świeżego ciasta francuskiego

    10 dag serka kanapkowego naturalnego

    2 łyżki bazylikowego pesto

    2 łyżki startego drobno parmezanu

    Sól i pieprz do smaku

    1 małe rozkłócone jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Twarożek Przekąski

Francuskie świderki z zielonym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Serek twarogowy przełożyć do miseczki dodać bazyliowe pesto, doprawić szczyptą soli i pieprzu do smaku, dobrze wymieszać.
  • Przygotowanie 2. Ciasto francuskie rozwinąć na połowie rozsmarować nadzienie, przykryć wolnym płatem ciasta tworząc kanapkę, lekko docisnąć, pokroić na paski i każdy pasek poskręcać w świderki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piekarnik na grzać do 200*c na grzaniu góra-dół, świderki smarować jajkiem posypać tartym parmezanem piec 15 minut do zrumienienia.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować