Dwuskładnikowy ser paneer

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tradycyjny twaróg indyjski podawany z gęstymi sosami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr tłustego mleka
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Twarożek Ser

Dwuskładnikowy ser paneer - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko gotujemy w garnku, kiedy zacznie wrzeć dodajemy sok z cytryny i mieszamy.
    Po chwili zaczną pojawiać się grudki. Czekamy aż będzie ich dużo.
    Płyn przelewamy przez czystą gazę lub ściereczkę i odciskamy. W materiale zawijamy grudki i ściskamy. Przykrywamy zawiniątko czymś ciężkim, np. deską i odkładamy na co najmniej pół godziny, przechowujemy w lodówce na noc. Kroimy w grube plastry lub kostkę i podajemy z gęstym sosem szpinakowym lub pomidorowym. Smacznego!

Porady

Do sera można dodać ulubione przyprawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować